18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDumitru, uns prefect

Dumitru, uns prefect

După o amânare de două zile, Silviu Dumitru a fost instalat ieri în funcţia de prefect, în prezenţa ministrului secretar de stat Victor Paul Dobre şi a unei mulţimi de directori de instituţii deconcentrate. La eveniment a participat şi fostul prefect Nicolae Giugea, vizibil marcat de înlocuirea din funcţie.

Sala de videoconferinţe a Prefecturii Dolj a fost neîncăpătoare pentru cei aproape o sută de directori, primari sau parlamentari de toate culorile politice care au vrut să fie de faţă la înscăunarea lui Silviu Dumitru. Toată suflarea aştepta ora 13.30, atunci când îşi anunţase vizita ministrul Dobre, dar acesta a întârziat mai bine de două ore. Silviu Dumitru l-a aşteptat pe ministru în biroul său înconjurat de colegii săi liberali, în timp ce Giugea s-a întreţinut cu membrii cabinetului său.

Primul prefect de extracţie liberală

Sosit în cele din urmă la Prefectura Dolj, Dobre a stat câteva minute de vorbă cu Dumitru, apoi cei doi au intrat în sala arhiplină, unde noul prefect a depus jurământul. „Sunt primul prefect de extracţie liberală de după revoluţie şi de aceea vreau ca lucrurile să meargă bine. Doresc o relaţie fără sincope cu instituţiile descentralizate“, a spus Dumitru. Acesta i-a mulţumit lui Giugea pentru activitatea depusă, dar a declarat că va schimba imaginea prefecturii. „Voi încerca să fiu un reprezentant veritabil al guvernului. Ştiu ce mă aşteaptă, un noian de probleme. Fac un apel către presă pentru o deschisă şi transparentă colaborare. Dumnezeu să ne ajute!“, şi-a încheiat Dumitru speech-ul.

Dobre a confundat judeţele

Ministrul Dobre i-a mulţumit lui Giugea pentru activitate şi l-a felicitat pe noul prefect, spunându-i că interimatul nu înseamnă o restrângere a drepturilor sau a obligaţiilor. Oficialul guvernamental a încurcat chiar judeţele în timp ce se adresa celor prezenţi, spunând că se află în Olt. La rândul său, fostul prefect a făcut un scurt bilanţ al activităţii sale şi a mulţumit ministerului administraţiei pentru înţelegera de care a dat dovadă în această perioadă. Giugea a declarat pentru GdS că, deşi astăzi ar fi trebuit să preia postul de inspector guvernamental, preferă să intre în concediu şi să se consulte cu ceilalţi prefecţi înlocuiţi dacă vor da sau nu guvernul în judecată. Ministrul Dobre nu dă însă nici o şansă unui astfel de demers. „Vă asigur că aceste acte sunt perfect legale. Nu văd de ce ar câştiga. Nimeni nu a fost demis“, a declarat ministrul. Dobre a evitat să precizeze care au fost motivele înlocuirii lui Nicolae Giugea, mulţumindu-se să spună că a apreciat activitatea acestuia, dar că sunt şi lucruri mai puţin realizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII